tisdag 3 mars 2015

  wallenbergare med en smörad kräft sås




om du har fisk som är eller inte är tillagad så kan du göra fisk wallenbergare med potatismos och en sås som du tycker passar. jag tycker en smörad käft sås passar bra.

 800 gram fisk
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk pressad citron
1 ägg
1 tsk salt

Walenbergare gör du som så här:

1.Blanda fisk med ägg gula och grädde tills det blir en masa som håller i hopp.

2. Panera dom och stek dom tills dom kommer upp till 55 grader om det inte är tillagad fisk om det är tillagad fisk så är det 80 grader som gäller.


Käft såsen

1. Rosta skal i ugnen med tomatpuré tills det blir en mörk färg blanda i melan åt så det blir färg runt om.
medans det rostas haka upp lite rotfrukter t.e.x morot, kolrot , rotselleri, palsternacka.

2. Häl i rotfrukterna i en gryta med dill frön fräs en liten stund med matfett tillsett skal och vatten låt sjuda i ca 30 min sila till en ny gryta sen låt koka ner till hälften.
tillsett smör och red av. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar