banan kaka
Om du har gamla bananer så är det ett bra sett att använda dom i matlagning allmänt.
- Smält smöret och låt det svalna.
Tips: Det räcker att värma på kastrullen tills ungefär hälften av smöret smält. Sedan smälter resten av redan befintlig värme och så slipper smöret bli onödigt varmt. - Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela detta recept.
- Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och vispa till en jämn smet.
- Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel.
- Tillsätt bananmos, smält smör, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet. Rör inte längre tid än att det är blandat ordentligt (med elvisp ca 10-20 sek).
- Häll smeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.
- Låt kakan svalna några minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar