tisdag 3 mars 2015

banan kaka


Om du har gamla bananer så är det ett bra sett att använda dom i matlagning allmänt.



  1. Smält smöret och låt det svalna.
    Tips: Det räcker att värma på kastrullen tills ungefär hälften av smöret smält. Sedan smälter resten av redan befintlig värme och så slipper smöret bli onödigt varmt.
  2. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela detta recept.
  4. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och vispa till en jämn smet.
  5. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel.
  6. Tillsätt bananmos, smält smör, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet. Rör inte längre tid än att det är blandat ordentligt (med elvisp ca 10-20 sek).
  7. Häll smeten i formen.
  8. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.
  9. Låt kakan svalna några minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar